fbpx

Stage

Mijn naam is Julia en ik loop 10 weken stage bij De Verticale Tuinman om hier werk ervaring op te doen. Zelf volg ik de opleiding Bloem, groen en styling op niveau 4 in Alkmaar. In mijn eerste stage week ben ik meegegaan naar stichting AAP in Almere dit is een hele interessante locatie. Hier was het bedrijf om twee mos wanden te installeren in vergaderruimtes. Tijdens deze week heb ik meteen kunnen zien hoe hun te werk gaan met projecten en hoeveel tijd hierin zit. Het was snel gemaakt en goed geregeld door het bedrijf met vervoer van de spullen en de installatie van de
Moswand.

Locatie Stichting Aap

Eind augustus ben ik met De Verticale Tuinman naar stichting AAP in Almere gegaan. Dit is een stichting die exotische zoogdieren opvangen en de dieren een beter leven geven. In Europa worden miljoenen dieren, zoals apen, tijgers en leeuwen, als huisdier gehouden, illegaal verhandeld of gebruikt in circussen en andere vormen van entertainment. Dit zorgt voor onvoorstelbaar veel dierenleed en AAP vindt dat dit moet stoppen! AAP is vastbesloten om haar ultieme doel te bereiken; een einde maken aan het lijden van exotische dieren in Europa. Door dat het bedrijf zo goed bezig is met het beschermen en redden van dieren, sluit een groene mos wand helemaal bij hun uitstraling. Zeker omdat ze de natuur ook belangrijk vinden voor de dieren. Om te zorgen voor een goede leefomgeving.

Moswand

Op de locatie in Almere wou stichting Aap twee mos wanden laten installeren in de vergaderruimtes. De mos wanden Creëren wij met hoge kwaliteit mos, geïmporteerd uit Scandinavië. Door het speciale bewerkingsproces (preserveren) blijft het mos vele jaren in perfecte staat. Het mos is natuurlijk en heeft geen licht of onderhoud nodig. Zowel akoestisch als esthetisch een perfecte toevoeging aan het bedrijf. Door een moswand te plaatsen wordt de ruimte ook veel aantrekkelijker om in te vergaderen voor de werknemer. Verder sluit het ook mooi aan met de uitstraling van het bedrijf. Voor de mos wand hebben we gebruik gemaakt van 2 mos soorten lappenmos en bollen mos dit geeft een speels effect.

Akoestische panelen

De hoofd redenen dat het bedrijf een wand wou laten installeren was omdat de akoestiek in de ruimte niet prettig was om in te vergaderen. Onze akoestische oplossingen zijn hiervoor gemaakt met als doel de favoriete ruimtes van mensen te verbeteren. Als je ooit in een kamer bent geweest met een slechte akoestiek, dan ken je het probleem. Een slechte akoestiek kan een negatief effect hebben op de concentratie, communicatie en algemene sfeer in een ruimte. Deze onderwerpen zijn erg belangrijk in een vergaderruimte. Maar wij hebben het nu opgelost door panelen te
plaatsen die ook meteen een mooie afwerking geven aan de mos wand. Nu hebben ze bij stichting AAP twee vergaderruimtes met een beter akoestiek en een groene uitstraling. Hierdoor hebben wij
de wensen van stichting Aap in Almere volledig uitgevoerd. Na de installaties waren er al veel positieve en leuke opmerkingen gemaakt door werknemers daar op locatie.

 

Leave a Reply