Unieke Moswanden

“Natuur in de werkomgeving; vergroot welzijn met 15%, creativiteit met 15% en productiviteit met 6%”

Moswand

Unieke creaties gemaakt door een echte specialisten. Ook voor u thuis in elke vorm mogelijk.

Wij doen niet moeilijk over randafwerking of allerlei andere bijkomende kosten voor een moswand. Wij communiceren een prijs waarbij alles gewoon aanwezig is. Zo makkelijk kan het zijn.

De Verticale Tuinman maakt het mogelijk om elk idee te verwezenlijken. Of het nou om een logo, hele muur of een schilderij van mos gaat. Het mos is geoogst en met natuurlijk materialen bewerkt. Een belangrijke bijkomstigheid is dat het brandvertragend werkt. U hoeft het zelfs niet te besproeien.

Kijk naar de foto’s voor impressies. Verderop is meer uitleg te vinden voor wie dat wil. Toch op zoek naar levend groen, kijk dan bij onze binnen pagina.

Het is ook mogelijk om zakelijk in te kopen. Voor een prijsindicatie, vul het offerte formulier onder aan de pagina in, wij helpen u dan zo snel mogelijk op weg.

Soorten mos

Rendiermos

Rendiermos heeft ook een lastige naam, dat is ‘Cladonia stellaris’. Rendiermos is struikvormig en heeft holle, mergloze vertakkingen. Hoewel het mos op een plant lijkt, bestaat het organisme uit een schimmel en een alg. Het gebruikte mos groeit in Noorwegen en wordt onder staatstoezicht geoogst waardoor er geen scahade wordt toegebracht aan de natuur.

Rendiermos wordt op dit moment het meest gebruikt voor mospanelen, mosschilderijen, moswand (-en) en andere moscreaties. Het mos kan binnen overal hangen behalve in de badkamer. Buiten is het te vochtig en raden wij daarom een moswand wel af.

Bolmos

De officiële naam van Bolmos is ‘Leucobryum glaucum’. Het is een bladmos en komt algemeen voor in Europa, ook in Nederland. Het mos is ca. 10 tot 50 mm. hoog  Dit mos wordt op dezelfde wijze geprepareerd en gekleurd als het Rendiermos en Lappenmos waardoor deze heerlijk zacht blijft. Het is daarnaast ook brandvertragend, vuil-afstotend en het behoud zeer lang de juiste kleur. Dit mos wordt door specialist Martijn bevestigd met lijm of met nieten. Vanwege de dikte en structuur is deze mos vrij moeilijk te prepareren waardoor deze het kostbaarste is. Om dit op te vangen combineren wij het bolmos vaak met platmos in onze moswand.

Platmos

Platmos is voor veel Nederlanders een zeer herkenbare mos omdat deze het meest lijkt op wat wij in onze eigen bossen tegen komen. Als u het tijdens de volgende boswandeling heeft over ‘Plagiothecium undulatum’ zal u veel vrienden maken. Het komt algemeen voor in Europa, ook in Nederland. Het mos is zoals de naam zegt vrij plat, ca 10 tot 20 mm.  Dit mos wordt op dezelfde wijze geprepareerd en gekleurd als het Rendiermos waardoor deze zacht blijft. Daarnaast is het ook brandvertragend, vuil-afstotend en behoud dit mos haar kleur. Dit mos wordt met speciale lijm aan een houten paneel bevestigd. De mogelijkheden voor een moswand zijn eindeloos.

Aad de mos

Aad de Mos is een bekende voetbaltrainer en -analist. Hoewel hier soms wat verwarring over bestaat, wil De Verticale Tuinman duidelijk maken dat hij geen mossoort is en dus ook geen onderdeel van een moswand.

Schilderij

Het online marketing bureau waar De Verticale Tuinman mee samenwerkt (Senor Social) heeft opgemerkt dat er online veel te doen is omtrent het zelf maken van mos schilderijen. Zo is er in video’s op Youtube te zien dat men mos uit de Nederlandse bossen haalt, dit mixt met bier en yoghurt en daarna op een houten paneel uit probeert te smeren. De Verticale Tuinman wil u graag adviseren, doe dit alstublieft niet.

  • Het is schadelijk voor de natuur. Het mos wat wij gebruiken is onder toezicht geoogst.
  • Het mos gaat ook niet meer groeien als u het ergens op bevestigt. Er wordt in Duitsland aan gewerkt om dit te realiseren maar dit is nog niet klaar voor de markt.
  • Het mos zal opdrogen en is niet behandeld met brandwerende middelen. Dit is specialistisch werk.
  • Toch van plan zelf aan de slag te gaan? Mail ons dan even, we helpen u graag op weg.

Prijs

Begrijpelijk dat u dat wil weten. Wij maken moswanden, mos schilderijen en andere moscreaties op maat. Voor een snelle offerte vul het onderstaande offerte formulier in en ontvang van ons een prijsindicatie!

Voor op kantoor

Toch wel de plek waar mos het best tot haar recht komt. De 40 uur per week kunt u nu mogelijk ook naar een prachtige moscreatie kijken. Omdat het aanzicht van groen kan bijdragen aan de ervaring van meer geluk en zelfs stress kan reduceren is het eigenlijk de vraag waarom niet elk kantoor vol met groen hangt.

Onderhoud

Het mos wordt na het oogsten direct gedroogd. Daarna wordt het geprepareerd en wat extra gekleurd waardoor het blijvend zacht, elastisch, vuil-afstotend en brandvertragend wordt. Het is dus niet meer levend en zal ook niet meer groeien. Het grote voordeel is dat het geen onderhoud nodig heeft!

Download de productinformatie

Vraag gerust uw offerte aan

14 september 2019

Innocent Drinks // Urban Moss Jungle

Innocent Drinks Moss Wall

14 september 2019

Innocent Drinks

14 september 2019

NRG Real Estate

Urban Moss Jungle Amsterdam Nieuw Sloten.JPG

13 juni 2019

Urban Moss Jungle, Amsterdam Nieuw Sloten

Urban Moss Jungle Moswand 2

2 april 2019

Urban Moss Jungle

2 april 2019

Urban Moss Jungle

Moswand Bolmos Kantoor

2 april 2019

Urban Moss Jungle

Mos muur restaurant

2 april 2019

Urban Moss Jungle

2 maart 2019

Lappenmos

1 oktober 2018

Innovatie: duurzame akoestische moswand