fbpx

Is een groene wand mogelijk in mijn kantoor?

 

Er is niet aan te ontkomen. Groene wanden en groene gevels zijn HOT. Waar wij als nuchtere groenvoorzieners het woord hot niet dagelijks in de mond nemen, is dat nu toch echt het juiste woord.

Jaren geleden kwamen planten nog maar nauwelijks het kantoor in. Dat is dat nu volledig omgeslagen. Of het nu een inititief van de CEO, Facilitair Manager of HR is. Medewerkers willen omgeven zijn door groen. In steden als Amsterdam is er vaak niet genoeg ruimte voor staande planten. De oplossing? Een groene wand.

Een levende groene wand als bron van rust vanwege de ontstressende en geluidsabsorberende werking. Daarnaast zuivert het de lucht en verhoogt het de luchtvochtigheid. Factoren die bijdragen aan een hogere productiviteit van de werknemer. Zo een contructie roept natuurlijk vragen op. Die zullen we bespreken.

Heb ik de juiste ruimte voor een groene wand?

Je groene wand hoeft geen 50 vierkante meter te worden. Omdat onze Indoor Green Wall op maat gemaakt wordt kunnen wij ook 6 vierkante meter aanleggen. Geen enkel probleem. Denk je er over de groene wand in de schoonmaak ruimte  aan te brengen? Kan. Wij adviseren wel de wand op een prominente plek te plaatsen om deze zo het juiste podium te geven.

Heb ik genoeg licht voor de planten?

Veel kantoorruimtes hebben niet genoeg daglicht voor de planten. Wij kunnen ook verlichting ophangen om dit op te vangen. Niet alleen krijgen de planten dan het juiste licht, ook zal de groene wand prachtig in de etalage staan.

Heb ik een water af-en toevoer nodig?

Bij de Indoor Green Wall installeren wij een mat zwarte kuip voor het overtollige water. Dit zorgt er voor dat er geen waterafvoer nodig is. Een watertoevoer kunnen wij aanleggen. Als dit niet mogelijk is, hebben wij nog een andere oplossing in petto.

“Een groene wand kan ik elke ruimte, op elke hoogte geïnstalleerd worden.”

Ons kantoor heeft niet de goede temperatuur

Hoewel een groene wand levend is en steeds kan veranderen, wil iedereen een volledig groene wand. Daar kan niet elke plant in. Wij hebben een assortiment samengesteld van planten die tegen wisselende temperaturen kunnen. U hoeft zich daar dus ook geen zorgen om te maken.

 

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply